Extra chrumkavé zeleninové krekry od Anees

 

zeleninové krekry

Extra chrumkavé zeleninové krekry od Anees

160 g ovsených vločiek
50 g kokosovej múky BIO KREŽ
50 g chia semienok BIO KREŽ
90 g vlašských orechov
350 ml vriacej vody
2 PL olivového oleja
soľ
ľubovoľná zelenina podľa chuti

V miske si zmiešame všetky suché suroviny. Zalejeme ich vriacou vodou, premiešame a necháme 5 minút odstáť. Pridáme olivový olej a poriadne premiesime. Vzniknuté cesto položíme na papier na pečenie, zvrchu pomúčime, aby sa nám nelepilo na valček a vyvaľkáme na tenký plát. S valčekom pracujeme opatrne aby sa nám cesto nerozdeľovalo.
Na plát poukladáme zeleninu nakrájanú na tenké kolieska. Fantázii sa medze nekladú, my sme použili rajčiny, rôzne druhy papriky, cibuľku, uhorku a tenké plátky citrónu. Nakoniec dobre posolíme a aj spolu s papierom na pečenie, na ktorom sme cesto vaľkali, dáme na plech do rozohriatej rúry. Pečieme na 190°C približne 30 minút, no ak by sa nám zelenina príliš pálila zakryjeme plech alobalom. Necháme vychladnúť a môžeme chrumkať.

Zeleninové krekry sú okrem mimoriadne skvelej chuti bohaté na vlákninu, zdravé tuky a zasýtia vás na dlhý čas. Dobrú chuť 🙂