Pudingové kosoželé trojfarebný puding BEZ MÚKY- BEZ LAKTÓZY – BEZ LEPKU

Dajte o nás vedieť

Zdravý chutný puding vhodný na každú príležitosť. Bez laktózy, bez múky, bez gluténu tento trojfarebný puding si vychutná každý 🙂 Skvelý recept od kuchárky Vegiebama.

trojfarebný puding pudingové kosoželé

Trojfarebný puding pudingové kosoželé

Na kokosové želé potrebujeme:
400 ml kokosové mlieko
1 ks vanilkový struk
3 PL agar-agar (želé v prášku)

POSTUP : 

Kokosové mlieko vylejeme do hrnca, pridáme Agar (sušená morská riasa, zdravá alternatíva klasickej želatíny). Aspoň 15 minút necháme zmes odstáť. Pridáme struk vanilky a za stáleho miešania 5 minút na miernom ohni varíme. Struk vyberieme, pozdĺžne prerežeme a špičkou noža vyškriabeme vnútro, ktoré pridáme späť k zmesi. Varíme ešte 5 minút a stále poctivo miešame. Takto pripravenú zmes rozdelíme do pohárov a necháme 2-3 hodinky na chladnom mieste. Najlepšie však je priipraviť si túto zmes večer pred podávním.

Na tofu puding potrebujeme: 

200 g tofu jemné
1 ks banán
1×1 čl kardamom a škorice
1 PL citrónová šťava

pre maximálny pôžitok používajte len zrelé ovocie

POSTUP: 

Ten je veľmi jednoduchý a rýchli. Všetky suroviny si priprávíme do nádoby, v ktorej ich do jemnej, pudingovej konzistencie rozmixujeme pomocou tyčového mixéru.

Suroviny na avokádový puding:
1 ks avokádo,banán
1/2 ks citrónu ( šťava) 
1 čl škorica
1 cm zázvor
2 PL BIO kakaa KREŽ

Trojfarebný puding dopĺňa skvelá prenikavá aróma a chuť kvalitného BIO kakaa od KREŽ  

POSTUP: 

Inak to nebude ani pri tomto pudingu. Všetky suroviny si pripravíme do nádoby v ktorej ich opäť do hladka vymixujeme. 🙂 

Po stuhnutí kokosového želé striedavo vrstvíme tofu-puding s avokádovým a dozdobíme ľubovoľným ovocím napríklad čučoriedkami. Táák a máme hotovo!!! 🙂  

BIO hardmony reklama