Pečený ananás v lievancovom cestíčku od Anees

Dajte o nás vedieť

Pečený ananás v lievancovom cestíčku

Pečený ananás v lievancovom cestíčku

Čo potrebujeme ?

jeden menší ananás

125 ml mandľového mlieka

1 pl sirupu agáve

1 pl kokosového oleja z mladých kokosov

1 čl jablčného octu

90 g špaldovej múky

20 g ovsenej múky

20 g kokosovej múky

1 pl prášku do pečiva

soľ

 

Ananás si očistíme a nakrájame na asi pol centimetrové plátky a vykrojíme strednú časť. Všetky mokré suroviny si spolu zmiešame v miske. V druhej, väčšej miske si zmiešame všetky suché suroviny. Do tejto suchej zmesi nalejeme tú mokrú a premiešame. V prípade potreby dolejeme ešte trochu mlieka (hlavne kvôli kokosovej múke, ktorá do seba postupne tekutinu vpije). Každý plátok ananásu namočíme z každej strany do cesta a opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja. Pri otáčaní si ale dávame pozor aby sa cesto od ananásu neoddelilo a opečieme do zlatova.

Pečený ananás v lievancovom cestíčku je hotový prajeme dobrú chuť 🙂