Nepečený mrkvový koláč bez múky, bez lepku, bez mlieka, bez cukru

posted in: Recepty 0

Počuli ste už výraz nebíčko v papuľke? Vďaka tomuto receptu ho môžete pocítiť v plnej sile. Nepečený mrkvový koláč odporúčame jesť pomaly a vychutnávať ho do posledného sústa, len tak si nebudete musieť ihneď pripraviť ďalší 😛 Krém s jemne citrusovou chuťou skombinovaný s lahodným sviežim mrkvovým korpusom je dokonalé potešenie. Jeho prípravu určite zvládnete. Je jednoduchá a spočíva len v mixovaní a vrstvení.

nepečený mrkvový koláč KREŽ

Nepečený mrkvový koláč bez múky, bez lepku, bez mlieka, bez cukru  🙂

Náročnosť: jednoduchá

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie na 6-8 porcií

Korpus

4 stredne veľké mrkvy, očistené, nastrúhané

1 hrnček mletých mandlí

1 hrnček vykôskovaných čerstvých ďatlí

2 polievkové lyžice BIO Goji z pásma Goji KREŽ

1 hrnček strúhaného kokosu

1 čajovú lyžičku BIO lucuma prášku KREŽ

1 čajovú lyžičku škorice

Krém

1 hrnček kešu (na 4 hodiny namočené vo vode)

3 polievkové lyžice BIO Agáve sirupu KREŽ

3 polievkové lyžice BIO panenského kokosového oleja z mladých kokosov KREŽ

2 polievkové lyžice BIO prášku z baobabu KREŽ

kešu, brusnice alebo BIO goji z pásma Goji na ozdobenie

Krém na nepečený mrkvový koláč má citrusovú chuť vďaka prášku z BIO baobabu KREŽ

Postup

  1. Nepečený mrkvový koláč, aj keď nebudeme piecť, budeme vrstviť do menšej tortovej formy. Tiež odporúčame dať do vnútra aj papier na pečenie, aby sme potom koláč ľahšie vytiahli 🙂
  2. Do stolového mixéra dáme najprv ďatle s pár lyžičkami mrkvovej šťavy zo strúhania, zmes rozmixujeme najemno. Postupne pridávame mrkvu, kokos, mandle, goji, lucumu a škoricu. Zmes by mala byť hustá, ale aj vláčna. Ak by nebola, prisypeme ešte kokos a z ľahka premiešame. Polku korpusu nasypeme do tortovej formy a dobre utlačíme.
  3. Zlejeme vodu z kešu a rozmixujeme v mixéri najemno. Pridáme sirup agáve, kokosový olej, baobab. (ak je hmota riedka vložíme ju na hodinu do chladničky, kokosový olej tuhne pri teplote do 22°C)
  4. Jemnú vrstvu krému rozotrieme na korpus a potom jemne prisypeme druhú vrstvu korpusu.
  5. Na vrch natrieme zvyšok krému
  6. Odložíme na dve – tri hodiny do chladu ozdobíme a môžeme podávať 🙂

Vedeli ste, že Lucuma od KREŽ pochádza z Peru a má sladkastú orieškovú chuť s nádychom vanilky? Má široké využitie v kuchyni, ale dá sa mĺsať len tak v jogurte.