Millefoglie (Tisíc lístkov – tradičný taliansky zákusok)

Dajte o nás vedieť

Potešte sa chrumkavým zázrakom.Vychutnajte si lahodnú kakaovú chuť kvalitného peruánskeho kakaa s osviežujúcimi kúskami kiwi. Jednoduchá príprava a dokonalý výsledok.

Kakaové Millefoglie s kiwi

Kakaové Millefoglie s kiwi

1 balenie bio lístkového cesta (dá sa zohnať aj celiatické alebo vegánske)

polovica manga

3 – 4 ks kiwi

300 g tofu

2 PL arašidového masla

2 PL BIO kakaa KREŽ

2 PL BIO agáve sirupu KREŽ

 

Rozvaľkáme si lístkové cesto, asi na 5 mm a nakrájame ho na požadovaný tvar (snažíme sa aby boli kusy rovnaké). Ak chceme mať millefoglie do vežičky, môžeme tiež použiť guľatú vykrajovačku. Počítame s tým, že na jeden zákusok potrebujeme 3 kusy lístkového cesta (nám vyšli 4 porcie). Jednotlivé kusy poukladáme na papier na pečenie a na plech, následne vidličkou dôkladne ,,pobodkujeme“, aby sa veľmi nenafúkli. Pečieme na 180°C, kým nebude cesto zlatisté.

Zatiaľ si pripravíme krém. Mango ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, rozmixujeme na kašičku. Do mixéra pridáme aj tofu, kakao, arašidové maslo a agáve sirup a dobre spolu rozmixujeme, až nám vznikne pomerne pevný a hladký krém (môžeme ho nechať chvíľu vychladiť, ale nie je to nutné) . Kiwi si ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Na vychladnuté cesto následne vrstvíme čokoládový krém a potom kiwi. Navrch položíme ďalšie cesto a znovu čokoládový krém a kiwi. Úplne navrch príde tretie cesto, ktoré môžeme dozdobiť troškou krému, plátkami kivi, alebo mätovými lístkami.  Môžeme hneď jesť.

Kakaové Millefoglie s kiwi sú hotové prajeme dobrú chuť