Maca dip na 4 spôsoby od Krajčíkovcov

Dajte o nás vedieť

Želatínovaná Maca sa výborne hodí pri výrobe dipov, ktorým dodáva želanú konzistenciu a príjemne jedinečnú chuť. Maca dipy si užijete k surovej zelenine, mäsu, opekaným zemiakom alebo iným bezmäsitým jedlám. Odporúčame hlavne po náročnom tréningu, pretože maca pomáha zmierniť dočasné imunitné okno, chráni bunky pred oxidačným stresom a zároveň znižuje pocit únavy.

 maca dip na 4 spôsoby

Ázijský Maca dip

Ingrediencie:

Postup:

Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme med a chvíľu premiešavame. Pridáme pokrájanú mineolu a na silnejšom ohreve za stáleho miešania necháme odpariť. Pridáme korenie a soľ a odstavíme z ohrevu. Na záver v zmesi dobre rozmiešame 2 lyžičky Macy.

 

Ľanový Maca dip

Ingrediencie:

  • 100 g kyslej smotany
  • 1 dcl acidofilného mlieka
  • 2 lyžice ľanových semien
  • 2 lyžičky želatínovanej Macy
  • Sušený drvený cesnak
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Ľanové semienka pomelieme na mlynčeku a všetky ingrediencie dobre rozmiešame.

 

Maca majo

Ingrediencie:

  • 2 vaječné žĺtka
  • ½ hrnček olivového oleja
  • 2 lyžičky želatínovanej Macy
  • šťava z polovice citróna
  • soľ a čierne korenie

Postup:

Žĺtka vyšľaháme do penista, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a postupne všľaháme olivový olej. Na záver pridáme želatínovanú Macu a dobre rozmiešame.

 

Taliansky Maca dip

Ingrediencie:

  • 2 dcl pasírované paradajky
  • 2 strúčky cesnaku
  • 2 lyžičky želatínovanej Macy
  • 2 lyžičky balzamikového octu
  • 1 lyžička medu
  • Provensálske bylinky, čierne korenie

 

Postup:

K pasírovaným paradajkám pridáme pretlačený cesnak spolu s balzamikovým octom, medom, bylinkami a korením. Zahrejeme a tesne pred varom odstavíme. Pridáme želatínovanú Macu a dobre rozmiešame.

Tieto recepty pre vás vyhotovili profesionálni bežci a reprezentanti Slovenska manželia Krajčíkovci.

Dobrú chuť, užite si svoj obľúbený maca dip 🙂