Jahodové muffiny od Anees

Dajte o nás vedieť

Jahodové muffiny

jahodové muffiny

250 g jahôd

1,5 dcl mandľového mlieka

100 g kokosového cukru

3 PL mandľového oleju

1 ČL jablčného octu

180 g špaldovej múky

1 PL škrobu

1 ČL sódy bikarbóny

soľ

80 g kešu

80 g kvalitnej bielej čokolády

 

Kešu si asi 4 hod. pred pečením namočíme. Nakrájame si jahody. Do misky si dáme kokosový cukor, mlieko, olej, ocot a miešame až sa nespoja. Vo väčšej miske si zmiešame suché suroviny – múku, škrob, sódu a štipku soli. Do tejto suchej zmesi prilejeme mokrú zmes a rýchlo premiešame, pridáme jahody, ktoré zapracujeme do cesta a hneď plníme do košíčkov (do 3/4). Pečieme na 185°C 30 minút. Kým nám muffiny chladnú, pripravíme si krém. Kešu rozmixujeme do hladka, pridáme rozpustenú bielu čokoládu (najlepšie vo vodnom kúpeli) a ešte trošku mixujeme. Zdobiace vrecko naplníme krémom a ozdobíme vrch muffinov. Môžeme doplniť lístkami mäty a kúskami jahôd.

Jahodové muffiny sú hotové prajeme dobrú chuť.