Krémová feniklová polievka s praženými mandľami a chia semienkami od Anees

Dajte o nás vedieť

Svieža lahodná chutná zdravá. To je krémová feniklová polievka. Jednoduchá príprava a chuť, ktorá si vás podmaní. 

Polievka

1 PL panenského kokosového oleja z mladých kokosov

100g cibule

300g zemiakov

1 fenikel

1l vody

soľ

Posýpka:

hrsť mandlí

hrsť chia semienok

Pažítkový olej

hrsť pažítky alebo petržlenovej vňatky

2 PL kvalitného panenského olivového oleja

Čo obsahuje fenikel: Vodu, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, tuk, železo, horčík, fosfor, vápnik, draslík, zinok, mangán, meď, selén, sodík, vitamíny A, B, C, kyselinu pantoténovú a kyselinu listovú

Krémová feniklová polievka s praženými mandľami a chia semienkami

Postup

1)Očistíme si fenikel

2) Fenikel nakrájame

feniklová polievka 2

3) Cibuľku si osmažíme dozlata na kokosovom oleji.

feniklová polievka 3

4) Pridáme nakrájaný fenikel a zemiaky, chvíľu spolu smažíme, posolíme a zalejeme vodou.

feniklová polievka 4

5) Prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.

6) Zatiaľ si rozpálime panvicu na ktorej opražíme mandle s chia semienkami.

feniklová polievka 5

7) Pažítkový olej si pripravíme rozmixovaním pažítky s olivovým olejom, ak nám nejde rozmixovať úplne do hladka, prepasírujeme cez sitko.

feniklová polievka 6

8) Keď máme zeleninu uvarenú, rozmixujeme ju na jemno. Môžeme pridať aj zeleninový vývar pre zjemnenie konzistencie.

9) Servírujeme do hlbokého taniera, pokvapkáme troškou pažítkového oleja a posypeme posýpkou z chia a mandlí. 

feniklová polievka 7

Feniklová polievka je hotová 🙂 Dobrú chuť!