Domáce mandľové mlieko Čokoládové pokušenie

Dajte o nás vedieť

Vedeli ste, že mandľové mlieko si môžete jednoducho pripraviť aj doma? Stačí mať stolový mixér alebo byť zručný s tyčovým mixérom. Výhodou domáceho mandľového mlieka je hustota a intenzita chute presne podľa vašich predstáv.

Domáce mandľové mlieko - čokoládové pokušenie

Správne pripravené domáce mandľové mlieko je samo o sebe mimoriadne chutné. Ak ho skombinujete ešte lyžičkou kvalitného peruánskeho kakaa, tak sa z neho stane posilňujúci nápoj so skvelou čokoládovou chuťou a bohatým spektrom minerálov. Fantastické, geniálne, dokonalé, mňam, to sú reakcie po tom čo ho ochutnáte. Milujú ho dospelí a aj deti 🙂

domáce mandľové mlieko

Náročnosť: Jednoduchý 🙂

Čas prípravy: 10 minút

Ingrediencie na 2-4 porcie:

  • 1 šálka cez noc namočených celých mandlí ( ak máte slabší alebo len tyčový mixér tak dve noci s tým, že ráno vymeňte vodu a mandle premyte studenou vodou)
  • 3 šálky vody
  • podľa chuti BIO Sirup Agáve
  • 1 lyžica BIO kakaa z Peru
  • stolový mixér
  • gázu

Postup na Domáce mandľové mlieko Čokoládové pokušenie

1)Mandle premyjeme studenou vodou, precedíme a vložíme do mixéra.

2)Zalejeme vodou, pár krát pustíme a vypneme mixér (aby sme mixér nezapiekli 🙂 )
3)Potom mixujeme 3-5 minút až kým nám nevznikne čistá biela hmota. Čím je hmota lepšie vymixovaná tým viac mlieka dostaneme.
4)Hmotu si precedíme cez gázu a vytlačíme z nej čo najviac mlieka.
5)Ak je na vás mlieko príliš husté pridáme vodu pre zriedenie.
6)Takto hotové mlieko stačí už len ochutiť podľa vašej chute. Pre čokoládovú chuť mlieko ochutíme sirupom Agáve a primiešame kakao (pre rýchlejšie rozmiešanie použijeme mixér). Mlieko vydrží čerstvé v chladničke v uzavretej nádobe 2 dni.

Vedeli ste, že KREŽ peruánske kakao prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom, udržaniu normálneho krvného tlaku, znižuje únavu a má aj ďalšiu zbierku zdravotných výhod?

Domáce mandľové mlieko vieme využiť pri každom recepte s mliekom. Ako napríklad náš čokoládový puding bez varenia, bez prášku, bez múky, bez cukru 🙂