Cookies z kokosovej múky s čokoládovými kúskami od Anees

posted in: Recepty 0

Vynikajúce nadýchané a chrumkavé s lahodnými kúskami čokolády. Cookies z kokosovej múky sú tým pravým jedlom na začatie dňa. Obohatia vás nie len skvelou chuťou ale aj bohatou zásobou živín.

Cookies z kokosovej múky

Cookies z kokosovej múky s čokoládovými kúskami

Suroviny:

6 PL kokosovej múky
4 PL kokosového oleja
3 PL javorového sirupu
2 ČL vanilkového extraktu
štipka soli
2 PL čokoládových kúskov

Vedeli ste, že kokosová múka je mimoriadne zdravá a prirodzene bezlepková.

Postup:

Kokosový olej necháme pár hodín pri izbovej teplote, aby trochu zmäkol. Nie je potrebné ho zohrievať, pretože sa potom s cestom pracuje trochu horšie.

Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 175°C. Výroba cesta je jednoduchá a super rýchla – stačí v miske zmiešať kokosovú múku, kokosový olej, javorový sirup, vanilkový extrakt, štipku soli a dobre premiesime. Kto chce môže pridať štipku anízu, ale len veľmi opatrne, pretože má veľmi výraznú chuť.

Kokosová múka by mala nasať všetku tekutinu a cesto by malo dobre držať pohromade. Ak sa drobí a horšie sa z neho tvarujú sušienky, pridáme ešte trochu javorového sirupu, ktorý hmotu zlepí.

Keď je už cesto kompaktné, pridáme kúsky čokolády a ešte trochu premiesime. Ak nemáme originálne čokoládové kúsky môžeme pridať aj horkú čokoládu nasekanú na hrubo, je ale lepšie ak sa vyvarujeme drobných čokoládových pilín, ktoré by sa pri miesení rozpustili a narobili, by nám v ceste šarapatu.

Vedeli ste, že cookies z kokosovej múky sú nie len skvelým chrumkaním ale aj bohatým zdrojom vlákniny

Takže cesto máme hotové a stačí už len naše sušienky vytvarovať. Aby sa nám dobre prepiekli na každú použijeme jednu kopcovú čajovú lyžičku cesta, ktoré postláčame do kruhového tvaru. Z tohto množstva by vám malo vyjsť 16 malých sušienok, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ich 8-10 minút kým nezačnú chytať zlatistý nádych.

 

Upečené cookies z kokosovej múky necháme  vychladnúť a potom môžeme podávať (najlepšie sú s mandľovým mliekom) 🙂