Broskyňový pie s pekanovými orechami

Dajte o nás vedieť

Broskyňový pie s pekanovými orechami

Broskyňový pie s pekanovými orechami

CESTO
170 g špaldovej múky
30 g kokosového cukru
štipka soli
225 g margarínu
2 PL studenej vody

NÁPLŇ
3 PL a 1 hrsť kokosového cukru
2 PL škrobu
štipka soli
2 ČL škorice
900 g broskýň
2 ČL citrónová šťava
2 hrste pekanových orechov

Špaldovú múku, kokosový cukor a soľ spolu premiešame, pridáme studený margarín (najlepšie ho dať na hodinu do mrazničky) a veľmi rýchlo spolu premiesime. Pridáme ľadovú vodu a znovu cesto rýchlo spracujeme. Hotové cesto dáme do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku. Broskyne nakrájame na mesiačiky a polejeme ich citrónovou šťavou. V miske zmiešame 3 PL kokosového cukru, škrob, soľ a škoricu, nasypeme na broskyne a spolu opatrne premiešame (aby sa ovocie nepopučilo).
Vychladené cesto rovnomerne roztlačíme vo forme na pie (aj okraje) a navrch dáme ovocnú zmes. Posypeme hrsťou kokosového cukru, a nasekanými pekanovými orechami. Pečieme na 175°C asi 40 min.

Broskyňový pie s pekanovými orechami je hotový prajeme dobrú chuť